Kalendar događanja

Prosinac 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih traži mlade ambasadore

Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) krovna je organizacija u Europi koja okuplja 36 članova u 26 zemalja. Svi članovi su redom nacionalne ili regionalne mreže centara za informiranje i savjetovanje mladih zajedno sa svojim lokalnim članicama. Zajednica informativnih centara RH kao jedna od članica ERYICA-e sudjeluje u projektu ”ERYICA InfoPEERS”.

 

Riječ je o projektu financiranom od strane programa Europske unije Erasmus+ plus a cilj mu je kroz obuku mladih iz cijele Europe stvoriti mrežu Youth Ambasadora. Youth Ambassadors su osobe u dobi od 18 do 24 godine koje promoviraju pravo na informiranje među svojim vršnjacima.

 

Prave i relevantne informacije izrazito su važne za građane a pogotovo za mlade koji se nalaze u izrazito važnoj životnoj etapi prelaska iz djetinjstva u životnu dob.  Jako je bitan pristup informacijama zahvaljujući kojima mladi mogu pronaći podršku ili poticaj pri velikim životnim odlukama poput pronalaska i prihvaćanja prvog zaposlenja, prijave za poticaje za samozapošljavanje ili pak odabira vrste obrazovanja. Kroz pravovremene i točne informacije mladi mogu biti bolje uključeni u društvo. To su prepoznali policymakeri koji su na međunarodnoj razini donijeli niz dokumenata poput Opće deklaracija o ljudskim pravima, Konvencije o pravima djeteta i dr. kojim između ostalog jamče i pravo na točne i provjerene informacije.

 

Ukoliko i ti želiš postati dio ERYICA tima u ulozi Youth Ambassadora prijavi se na preko sljedećeg linka: Youth Ambassadors

 

Sudjelovanjem na projektu imati ćeš priliku upoznati svoje vršnjake (buduće Youth Ambassadore) iz Luxembourga, Malte, Cipra, Sjeverne Makedonije, Španjolske, Litve, Slovenije, Irske, Španjolske, Austrije, Belgije i Hrvatske. Kao budućem Youth Ambasadoru biti će ti omogućeno sudjelovanje na dva treninga i to u Sloveniji i Španjolskoj, dok će jedan dio treninga biti online. Također kako nam je izrazito bitno da upravo mladi osmišljavaju sadržaj za mlade, svi budući Youth Ambasadori biti će uključeni u izradu training manuala za aktivnosti koje će se potom provoditi u mjestu boravka Youth Ambasadora.

 

Ovisno o epidemiološkim prilikama svi izabrani YA biti će pravovremeno informirani o načinu sudjelovanja na treninzima u Sloveniji i Španjolskoj.

 

Izvor: Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj