Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ljetna pustolovina – otvorene prijave!

Budući da smo proljeće proveli zatvoreni u svojim domovima i prikovani uz ekrane – jedva se čekamo ponovo družiti u prirodi! ?

I ti se veseliš ljetu i nekim novim doživljajima u offline svijetu?

E pa na pravom si mjestu. ?

I ove godine organiziramo naše tradicionalne Ljetne pustolovine – Outward Bound ekspedicijske programe za mlade u Velikom Žitniku, u Lici.

I pozivamo te da se što prije prijaviš jer mjesta su ograničena!

Programe ćemo održati u dva termina:

  • 8-dnevna Ljetna pustolovina: 15. – 22. srpnja 2020.*
  • 5-dnevna Ljetna pustolovina: 24. – 28. srpnja 2020.

Na Ljetnu pustolovinu prijaviti se mogu mladi iz Hrvatske u dobi od 13 do 17 godina (za sudjelovanje na 8-dnevnom programu)  ili od 13 do 15 godina (za sudjelovanje na  5-dnevnom programu).

Programe provodimo kao dio projekta „Outward Bound – programi doživljajne pedagogije u prirodi za mlade“ te ih sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

*8-dnevna pustolovina održat će se u dvije odvojene grupe, podijeljene prema starosti

Ljetna pustolovina „Outward Bound edukativni programi za djecu i mlade“

Autentična pustolovina

Outward Bound program izvrsna je prilika da dio ljetnih praznika provedeš u drugačijem okruženju, naučiš više o sebi i o timskom radu, otkriješ svoj potencijal kroz izazovne aktivnosti u prirodi te stekneš nova prijateljstva i nezaboravne uspomene.

Čeka te i jedan pravi digitalni detox – na programu polaznici ne koriste mobitele i druge tehnološke uređaje kako bismo zajedno doživjeli ovu pustolovinu u potpunosti – offline!

OBC program Ljetna pustolovina 2020.

Ciljevi programa

Sadržaj programa

OBC program Ljetna pustolovina 2020.

Metoda

Outward Bound programe doživljajne pedagogije temeljimo na metodama iskustvenog učenja u prirodi. Ovaj program osmislili smo kako bismo te smjestili u okruženje izvan udobne i predvidljive svakodnevnice, suočili te s novim, nepoznatim situacijama i potaknuli te da razviješ nove vještine i spoznaje o sebi i svojoj okolini.

Cilj nam je pružiti ti intenzivno iskustvo i potaknuti te otvorenost prema novim doživljajima. Pomoći ćemo ti razviti pozitivan stav prema rješavanju problema i suočavanju s izazovnim situacijama.

I na kraju, želimo ti pokazati kako vještine naučene na programu možeš prenijeti i primjenjivati u svakodnevnom životu.

OBC program Ljetna pustolovina 2020.

Kakav je plan?

Planirani program podložan je promjenama uvjetovanim vremenskim prilikama i sposobnostima i motivaciji samih polaznika, te sigurnosnoj procjeni instruktora.

Što ponijeti?

Svi sudionici na program trebaju ponijeti 50kn koji se predaje logističaru kao depozit za posuđenu opremu i boravak u edukacijskom centru. U slučaju nastalih šteta na opremi ili u Edukacijskom centru prouzročenih krivnjom sudionika, štete se naplaćuju iz tog iznosa. U suprotnom, sudionicima se vraća depozit na kraju programa.

Sigurnost

Naš prioritet prilikom pripreme i izvedbe programa je maksimalna sigurnost polaznika i instruktora.

Iz tog razloga, programe smo i prilagodili epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sigurnosne procedure sustavno održava naš odbor za sigurnost te one proizlaze iz dugogodišnjeg iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International.

OBC program Ljetna pustolovina 2020.

Tehnički detalji

Okupljalište nam je OBC Edukacijski centar u Velikom Žitniku – Veliki Žitnik 17.

Polaznici sami organiziraju svoj prijevoz do lokacije. Ukoliko dolaziš javnim prijevozom (autobusom ili vlakom) javit ćeš nam predviđeno vrijeme dolaska u Gospić, tako da te naš logističar može dočekati na kolodvoru.

Nakon dolaska izdat ćemo ti potrebnu opremu za ekspediciju, a višak stvari i tzv. distraktore ostavit ćemo na sigurnom u Edukacijskom centru.

Roditelji će pozivom na naš organizacijski mobitel za vrijeme programa moći dobiti informacije o polaznicima i tijeku programa.

A znamo da prije prvog Outward Bound programa imaju brojna pitanja, pa smo već unaprijed pripremili odgovore na ona najčešća. ?

Program je ekspedicijskog karaktera. Počinje i završava u OBC Edukacijskom centru, a većina noćenja provodi se u prirodi, što uključuje spavanje na otvorenom, u bivku – zaklonu sličnom šatoru.

Hranu u Edukacijskom centru priprema naše osoblje, a za vrijeme ekspedicije polaznici nose namirnice sa sobom u ruksaku, tijekom dana jedu suhu hranu, a navečer kuhaju zajedno na vatri.

OBC program Ljetna pustolovina 2020.

Sudjelovanje u programu uključuje i osiguranje od nezgoda.

Svaki polaznik sudjeluje u troškovima programa plaćanjem participacije od 300 kn. Podatke za uplatu poslat ćemo ti zajedno s obavijesti da si primljen/a na program.

Prijava

Ako se i dalje dvoumiš prijaviti se ili ne, donosimo ti jednu osobnu priču koja najbolje objašnjava zašto se ovakva Ljetna pustolovina ne propušta. ?

Prihvati izazov i prijavi se odmah na jedan od linkova ? ?

5-dnevni program 24. – 28. srpnja 2020. (za mlade od 13 do 15 godina)

Prijavi se!

8-dnevni program 15. – 22. srpnja 2020. (za mlade od 13 do 17 godina)

Prijavi se!

 

Izvor: outwardboundcroatia