Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

Ako ste upoznati s temama Europske unije i vješti ste u komunikaciji - evo uzbudljive prilike za vas! 


U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine politike, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj uspostavlja Tim EUROPE DIRECT.Europe Direct je dinamična i utjecajna mreža posvećena promicanju svijesti o EU temama te poticanju sudjelovanja građana u javnoj raspravi o Europskoj uniji. Kao članovi naše cijenjene mreže, imat ćete jedinstvenu priliku informacije o EU učiniti dostupnima svim građanima. Pružanjem jasnih i sažetih objašnjenja omogućit ćete pojedincima da bolje razumiju politike EU-a i potaknuti ih da budu aktivni u demokratskom životu EU-a.


Tko se traži?Članovi Tima EUROPE DIRECT u skladu sa svojim stručnim područjima sudjeluju u raspravama ili konferencijama, događanjima, panelima, radionicama, osposobljavanjima, radijskim/televizijskim emisijama, objavljuju novinske članke itd.


Mrežu Tima EUROPE DIRECT činit će državljani bilo koje države članice Europske unije koji:


  • dobro poznaju EU, njezino funkcioniranje, najnovija zbivanja i najvažnije inicijative
  • posjeduju stručno znanje u jednom ili više područja politika EU-a
  • imaju komunikacijske vještine, kao što su držanje govora, animiranje, vođenje ili moderiranje rasprava ili konferencija, događanja, panela, radionica, osposobljavanja, uključujući pristupe participativne demokracije, te se pojavljuju u medijima (u radijskim/televizijskim emisijama) i objavljuju novinske članke.
  • imaju jezičnu razinu izvornog govornika hrvatskog jezika, dobro poznavanje engleskog jezika (barem razina C1) i informatičke vještine za pristup informacijama ili osposobljavanjima koje pruža Komisija.

Što se nudi?


  • neprekidne mogućnosti učenja: Komisija će članovima Tima EUROPE DIRECT staviti na raspolaganje relevantne izvore informacija, i to u obliku internetskih tečajeva, biltena itd.
  • pristup programima obuke: godišnji sastanci i/ili osposobljavanja organiziraju se u Hrvatskoj, a povremeno se mogu organizirati i sastanci u Bruxellesu. Za sastanke u Bruxellesu Komisija snosi troškove putovanja i smještaja.
  • profesionalni rast: Predstavništvo Europske komisije promiče aktivnost mreže Tima EUROPE DIRECT na svojim internetskim stranicama i putem drugih odgovarajućih kanala. Postat ćete dio zajednice neovisnih komunikatora koji dijele vašu strast prema Europskoj uniji i povezati se s različitim dionicima i proširiti profesionalne mreže.

 

Spremni ste postati član Tima EUROPE DIRECT?Prijavite se na poveznici i priložite:

  • motivacijsko pismo u kojem se navodi zemljopisno područje aktivnosti kandidata, stručna područja kandidata i komunikacijske vještine i
  • životopis (CV).

Rok za podnošenje prijave je 15.9.2023.


Kandidati će biti osobno obaviješteni o ishodu prijave e-poštom, tijekom rujna 2023., a odabrani kandidati će potpisati pismo namjere o članstvu u mreži Tima EUROPE DIRECT.


TIM EUROPE DIRECT – VAŠ GLAS O EUROPSKOJ UNIJI!

 

 

Izvor: Europska komisija