Kalendar događanja

Prosinac 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

PROSTOR I SUDJELOVANJE ZA SVE – Pomozite nam da to ostvarimo!

U okviru postupka savjetovanja za 8. ciklus dijaloga EU-a s mladima, pod nadzorom Europske upravljačke skupine, provodi se internetska anketa u kojoj se prikupljaju stajališta mladih o europskom cilju za mlade br. 9: PROSTOR I SUDJELOVANJE ZA SVE

 

Mladi su politički aktivni, angažirani i često predvodnici mnogih globalnih pokreta i organizacija pod vodstvom mladih. Moramo se pobrinuti da svi mladi mogu ostvariti svoje pravo na sudjelovanje u demokraciji, a to podrazumijeva uklanjanje prepreka i stvaranje jednakih mogućnosti.

 

Budući da je naš cilj povezati mlade i političke institucije, zanima nas vaše mišljenje o toj temi te vas pozivamo da ispunite ovu internetsku anketu u okviru 8. ciklusa dijaloga EU-a s mladima najkasnije do 15. lipnja 2021.!

 

Kao što vjerojatno znate, ovaj krug savjetovanja usmjeren je na prostore za mlade i sudjelovanje mladih te je povezan s europskim ciljem za mlade br. 9: „PROSTOR I SUDJELOVANJE ZA SVE”. Savjetovanje nadzire Europska upravljačka skupina za dijalog EU-a s mladima, čiji su članovi predstavnici vijeća mladih, ministarstava za mlade, Europskog foruma mladih i Europske komisije.

 

Recite nam kakvi bi vam javni prostori omogućili da provodite vrijeme zajedno, raspravljate o političkim stajalištima, susretnete se s donositeljima odluka i organizirate projekte koji su vam važni.

 

Isto tako, želimo vam pružiti jasne informacije o javnim pitanjima koja vas zanimaju te vam pomoći da steknete vještine za kritičko razmišljanje o toj vrsti informacija i njihovo razumijevanje. Stoga vas pozivamo da ispunite ovaj upitnik, za što će vam trebati najviše osam minuta.

 

 

Izvor: Europski portal za mlade