Kalendar događanja

Prosinac 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

UKLJUČI SE U KAMPANJU “MOŽEŠ PROMIJENITI!” 2.0

Moguće je prijaviti bilo koju ideju koji želite provesti samostalno ili s vašim prijateljima, a koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u vašoj lokalnoj zajednici.


Udruga za razvoj zajednice Kreaktiva sa svojim partnerom FIRE iz mjesta Pecsvarad u Mađarskoj provodi Erasmus+ KA2 projekt KREAFIRE u sklopu kojeg provodimo nekoliko vrlo zanimljivih aktivnosti.

 

Zbog velikog interesa otvaramo novi poziv za kampanju “Možeš promijeniTI!” 2.0 u kojem i ti možeš sudjelovati kreirajući ono što želiš vidjeti u svojoj školi, ulici, kvartu, gradu…. Zvuči super, zar ne??

 

Ako ti i tvoji prijatelji želite sudjelovati, čitajte dalje

 

Slijede PRAVILA i UPUTE. (Prije podnošenja prijave molimo pročitati tekst, ukoliko si maloljetan/na, molimo pročitati sa roditeljem ili skrbnikom)

 

 1. ŠTO SE MOŽE PRIJAVITI?
  Vaša malena ideja/inicijativa bi trebala biti aktivnosti (jednokratna ili višekratna akcija) koju biste željeli provesti samostalno ili s nekoliko vaših prijatelja (ukupno maksimalno 3 osobe), a koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u vašoj lokalnoj zajednici – ulici, školi, vrtiću, kvartu, gradu ili selu u Osječko-baranjskoj županiji.
  Neke od mogućih aktivnosti su ulične akcije, javne kampanje, umjetničke akcije i izvedbe (street art, performansi, predstave, koncerti itd.), mobilizacija drugih unutar vaše škole ili kvarta, debate/tribine. medijski istupi, no i druge aktivnosti su dobrodošle.

Moguće je prijaviti bilo koju ideju koji želite provesti samostalno ili s vašim prijateljima, a s kojom ćete jednim dijelom:

 • učiniti vašu ulicu, kvart, vrtić, školu, grad ili selo ljepšim mjestom za život vama, vašim prijateljima, susjedima, sumještanima ili sugrađanima;
 • konkretno riješiti ili pridonijeti rješavanju problema u lokalnoj zajednici čime se poboljšavaju uvjeti i kvaliteta življenja u vašoj zajednici;
 • potaknuti u većoj ili manjoj mjeri dobrovoljni/volonterski rad i drugih ljudi u u vašoj lokalnoj zajednici

2. TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Mogu se prijaviti mlade osobe (13-27 godina), s područja Osječko-baranjske županije, samostalno ili u grupi do 3 prijatelja ukupno.

 

3. ŠTO SE NE MOŽE PRIJAVITI?

 • aktivnosti kojima se traže financijska sredstva isključivo za kupnju i raspodjelu humanitarne pomoći;
 • akcije kojima se traže investicijska ulaganja za izgradnju kapitalnih objekata;
 • akcije čija je jedina svrha stjecanje osobne koristi pojedinaca koji će prijaviti svoju ideju;
 • prijava koja ima elemente dugoročnog projekta (npr. izobrazbe, tečajevi, dugoročne aktivnosti, itd.);
 • izleti, hodočašća i slične jednokratne manifestacije;
 • akcije koje se temelje na opremanju i/ili adaptaciji uredskoga prostora ili drugog prostora koji organizacija koristi za potrebe redovne djelatnosti te akcije koje se temelje na kupnji uredske opreme;
 • projekti većih razmjera za koji su potrebna dodatna financijska sredstva za zatvaranje financijske konstrukcije;
 • akcije koje su pretežno usmjerene vjerskim ciljevima;
 • akcije koje se temelje isključivo na tiskanju knjiga i/ili brošura te izradi mrežnih stranica;
 • akcije koje uključuju dionike izvan vašega mjesta u kojem živite.

4. TRAJANJE

Aktivnost provedbe vaše ideje može biti duža, no ona može biti i jednokratna. Tijekom našeg kampa od 19. do 23. srpnja 2021. godine koji će se održati u Osijeku, još ćemo dodatno razraditi ideju s trenerima kako bi provedba bila jednostavnija za vas i vaše prijatelje. Nakon toga ćemo zajedno s vama svi skupa raditi na ostvarenju vaših ideja. Bitno je samo planirati njeno trajanje od studenoga 2021. godine, a s rokom izvršenja najkasnije do 30. studenoga 2021. godine. U ovom dijelu ćemo vam svakako pomoći kako bi vaša ideja bila provedena do tog roka.

 

5. FINANCIJSKA SREDSTVA ZA PROVEDBU IDEJE
Vaša ideja će biti financirana od strane pojedinaca, tvrtki i institucija iz naše Županije, a tijekom i nakon kampa ćemo zajedno procijeniti nužnost određenih troškova i provesti vašu ideju koristeći sve dostupne resurse naših zajednica. Iz tog razloga se tijekom prijave traži samo okvirni plan i mogući trošak provedbe vaše ideje.

 

6. KAKO SE PRIJAVITI?

Prijaviti svoju ideju, samostalno ili s grupom (3 osobe ukupno) moguće je putem ovog obrasca do 5. srpnja 2021. godine. Do početka kampa u Osijeku, imat ćemo nekoliko sastanaka kako bi se upoznali s vama i vašim roditeljima/skrbnicima. Sastanci, kao i aktivno sudjelovanje prije, tijekom i nakon kampa, do kraja provedbe vaše ideje u vašoj lokalnoj zajednici su obvezni i nepoštivanje istoga je uvjet za isključenje iz projekta.

Sva pitanja vezana uz uvjete Poziva na dostavu projektnih prijedloga mogu se poslati putem e-maila u razdoblju od 1. srpnja 2021. godine na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

7. OBJAVA REZULTATA
Rezultati će biti objavljeni 6. srpnja 2021. godine.


Sudionici koji se prijavljuju bi trebali biti:

 • Zainteresirani za malene promjene/akcije u svojoj lokalnoj zajednici
 • Iz Osječko – baranjske županije
 • Od 13 do 27 godina starosti
 • Odgovorni, tolerantni i motivirani, poštivajući sva gore navedena pravila sudjelovanja
 • Biti spremni aktivno sudjelovati u provedbi cjelokupne akcije i kampa u Osijeku

Rok do kada će biti moguće popuniti obrazac jest 5. srpanj 2021. godine.

 

Izvor: krekativa