Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sunce za roditelje - Radionice za trudnice i mlade obitelji

Društvo za psihološku pomoć „Sunce“ iz Osijeka u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade provodi projekt „Sunce za roditelje“, namijenjen trudnicama i mladim obiteljima s područja Osječko – baranjske županije.

Trudnoća i roditeljstvo razdoblja su iščekivanja, radosti, promjena i novih izazova. Osim ugodnih iskustava znaju se pojaviti i poteškoće kao što su nesigurnost, preplavljenost emocijama, neadekvatna socijalna podrška. Potreba za podrškom može biti veća zbog posljedica pandemije, nemogućnosti prisustva oca/druge osobe na porođaju, smanjenih financijskih primanja. Osnaživanjem roditelja omogućujemo djeci odrastanje u okolini koja potiče otpornost i kvalitetne strategije suočavanja sa svakodnevnim izazovima. Osim toga, jačanje roditeljskih vještina djeluje zaštitno protiv nepoželjnih i rizičnih obiteljskih situacija.

Projekt obuhvaća 2 ciklusa od 6 besplatnih radionica koje provodi educirani psiholog, odvijaju se jednom mjesečno i pripremaju buduće roditelje na roditeljstvo učeći ih brojnim praktičnim vještinama.

Također, projektom je omogućeno pozvati određeni broj trudnica na besplatno individualno savjetovanje koje će se odvijati online ili u prostorijama DPP-a „Sunce“ u Osijeku, ovisno o vašoj preferenciji, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Trenutno je u tijeku prvi ciklus online radionica koje se održavaju jednom mjesečno.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje (za radionice i/ili individualno savjetovanje) što prije jer broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete:

~ pozivom na broj
031/368 – 888 - radnim danom od 7 do 15 sati

~ slanjem upita na mail adresu:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijave na individualno savjetovanje za trudnice moguće je i putem google obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzCT-Q4NTTRDBCfCqeC9TXCCjMAf3XuCQO4RTyIvRZeHATWQ/viewform?usp=sf_link

Informacije o nadolazećim radionicama pratite na  FB stranici i Instagram profilu.
 
Izvor: Sunce FB