“Za tipkovnicom i konzolom budi pod kontrolom”

Prijave za sudjelovanje na javnoj tribini  “Za tipkovnicom i konzolom budi pod kontrolom” koja se održava u sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg internet 2024 su otvorene.

 

Cilj Dana sigurnijeg interneta je promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe digitalnih tehnologija i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet!“, a tema na koju će se Hrvatska ove godine usmjeriti je odgovorno igranje videoigara.

 

Zašto videoigre?

 

Tijekom svakodnevnog rada s djecom kao i tijekom održavanja raznih preventivnih aktivnosti za djecu u školama diljem Hrvatske tema igranja videoigara kod djece pokazala se kao ona koja je bliska i atraktivna djeci i mladima koja provode velik dio svog slobodnog vremena igrajući ih. S druge strane, roditeljsko razumijevanje samog koncepta te mogućnost educiranja stručnjaka i roditelja o tome što su zapravo videoigre, koje su prednosti, koji nedostaci, koja je uloga roditelja u postavljanju granica, koje vrste videoigara postoje, kako znati da je određena primjerena za djecu, nisu široko dostupni. Stoga nam je cilj ovom javnom tribinom upoznati i osvijestiti stručnjake koji rade s djecom o stavovima same djece i mladih o videoigrama kao i pružiti dublji uvid u razne sustave kroz koje se ova tema provlači. 

 

Ovim putem Vas pozivaju da 06. veljače 2024. godine činite Internet boljim i sigurnijim mjestom te se pridružite na javnoj tribini organizatora.

 

Kada? 06. veljače 2024. godine, 11:30 do 14:00 sati

Gdje? Stara Pekara. Trg Vatroslava Lisinskog 1, Osijek

 

Prijaviti se možete na slijedećoj poveznici: https://forms.gle/Mq7rXecauFjuwC4H7

 

Broj mjesta je ograničen te na vrijeme osigurajte svoje mjesto.

 

Program javne tribine možete vidjeti ovdje.