Europski tjedan testiranja 2023.

Europski tjedan testiranja održava se od 20. do 27. studenog ove godine i naglasit će važnost integriranog testiranja na HIV, virusne hepatitise i spolno prenosive infekcije, kao i druge srodne aktivnosti usmjerene na povećanje svjesnosti i pristup testiranju i liječenju, ističući važnost dugogodišnje poruke: Testiraj.Liječi.Spriječi. (Test.Treat.Prevent.)


Testiraj se besplatno, brzo, povjerljivo i pouzdano! Možeš se testirati na HIV, sifilis, klamidiju, gonoreju i hepatitis C.


Jeste li znali?

VJEROJATNOST DA SE PRI JEDNOM NEZAŠTIĆENOM ODNOSU ZARAZIŠ HIV-OM u prosjeku iznosi manje od 1%*

VJEROJATNOST DA SE PRI JEDNOM NEZAŠTIĆENOM ODNOSU ZARAZIŠ KLAMIDIJOM, GONOREJOM ILI SIFILISOM iznosi od 30% do čak preko 50% !!!


Ukoliko niste sigurni jeste li bili izloženi riziku od prijenosa, ovim putem upućujemo Vas da skinete mobilnu aplikaciju SPOLNOZDRAVLJE  i riješite kalkulator rizika od HIV-a i drugih SPB te mobilnu aplikaciju SVE O HEPATITISU s kalkulatorom rizika od hepatitisa B i C. U slučaju indikativne procjene visokog rizika i preporuke za testiranjem, u aplikaciji možete kroz tražilicu zdravstvenih usluga pronaći Vama najbliži centar za testiranje i savjetovanje.


Izvor: HUHIV