iMOS 2020 - A što tu ima za mene?

Cilj iMOS-a je informirati mlade o postojećim mogućnostima,ali i pokazati onima koji kažu da u Osijeku nema ništa drugo za mlade osim promenade,  da postoji još puno toga.

Na stranicama brošure A što tu ima za mene? predstavit ćemo vam institucije, organizacije, nevladine organizacije, civilne inicijative i poslovni sektor koji direktno ili indirektno rade s mladima, o programima, projektima i aktivnostima za mlade (mogućnost uključivanja, stipendije, posao, volontiranje, usluge, pomoć...).

Ideja organiziranja iMOS-a potječe od Savjetodavnog odbora Regionalnog info-centra za mlade, sastavljenog od predstavnika različitih organizacija i institucija, a prvi iMOS kao sajamska manifestacija održan je 2010. godine u Esseker centru u Osijeku.

Ove godine volonteri Info-centra za mlade samostalno su prikupili informacije o mogućnostima i prilikama za uključivanje mladih u društveni život zajednice, sukladno svojim interesima i potrebama.

Kako je vršnjačko informiranje mladih prepoznato kao jedan od mladima najprivlačnijih načina informiranja, planirano je da mladi osobno promoviraju informacije u srednjim školama i na fakultetima u gradu Osijeku.  Zbog nemogućnosti ulaska stranih osoba u obrazovne institucije, u skladu s ograničenjima koje nalažu aktualne epidemiloške mjere, planirana prezentacija srednjoškolcima i studentima odgađa se do nekih sretnijih vremena, kada će se aktivnosti namijenjene mladima provoditi u punom opsegu.

Vjerujemo da će sve ove informacije i tada, nakon ovih izazovnih i ograničavajućih okolnosti,  biti poticaj da se mladi uključe i aktivno sudjeluju u svemu onomu što im se nudi.

Brošura sadrži osvnovne informacije o institucijama, organizacijama, udrugama koje provode različite programe i aktivnosti namijenjene mladima i mogućnostima uključivanja mladih u njih i to iz područja: Kultura, zabava i slobodno vrijeme, Obrazovanje i cjeloživotno učenje, Zapošljavanje i mobilnost, Sport i zdravlje te Volontiranje i aktivizam.


Brošura se nalazi OVDJE.