Klimatski pakt mladih: Pridružite se!

Imate li između 15 i 30 godina? Bez obzira na vaše iskustvo ili ono što ste već učinili za potporu okolišu, #EUClimatePact traži baš vasi!

Klimatski pakt je pokret ljudi ujedinjenih oko zajedničke svrhe, koji poduzimaju aktivnosti u svom okruženju kako bi izgradili održiviju Europu za sve nas. Svi su dobrodošli da se pridruže pokretu, posebno mladi poput vas!

 

Što će se dogoditi 29. lipnja?

Dan akcije Klimatskog pakta obilježit će se sa online aktivnosti. Cilj joj  je podići svijest o napretku i mogućnostima Pakta, potaknuti aktivnosti,  podijeliti inspirativne priče o klimatskim akcijama i povezati ljude s akcijama u njihovoj zemlji.

Bit će četiri radne skupine koje ćete moći odabrati:

    Podrška mladim ambasadorima klimatskog pakta
    Pojačavanje individualnih klimatskih akcija
    Pojačavanje uključivanja mladih u klimatsku politiku
    Obrazovanje za klimatsko djelovanje

Kako možete sudjelovati?

Da biste sudjelovali u događaju i mogli komunicirati sa govornicima i sudionicima, registrirajte se ovdje do 28. lipnja 2021. Imat ćete pristup jutarnjem zasjedanju i nacionalnim skupnama  poslije  toga.

Alternativno možete uživo pratiti događaj i postavljati  pitanja pomoću alata sli.do. Ne zaboravite upotrijebiti hashtag #MyWorldOurPlanet kada na društvenim mrežama govorite o EU klimatskom paktu!

Ovdje možete dobiti više informacija.

 

 

Izvor: Europski portal za mlade