50 Poems for Snow Osijek / Sakuntala park

Datum ovog događaja na Facebooku čisto je okviran i s vremenom će se mijenjati. Stvarni datum ovog događaja ne zna se točno unaprijed zbog razloga koji su navedeni u daljnjem opisu.

50 Poems for Snow osnovan je u Zagrebu 2012. godine na ideju i inicijativu Saše Šimprage, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezije koji se održava jednom godišnje i to prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega. Čitanje poezije organizirano je na otvorenom, a cijeli posao organizacije odrađen je od strane pjesnika koji čitaju. Festival je strogo volonterski nastrojen.

Vrijeme je za proslaviti deset godina manifestacije, održati šesto osječko izdanje, ali i napomenuti kako je snijega sve manje svake godine te kako ova manifestacija već godinama upućuje i na osvješćivanje tog problema te se samim time i sve teže održava.

Prijašnjih godina smo čitali kod secesijskog Zdenca na promenadi, u Parku kralja Držislava (kod 'Školjke'), u prekrasnom ambijentu Perivoja kralja Tomislava, u Perivoju kralja Petra Krešimira IV, a ove godine odlučili smo se vratiti u, možda nam najdraži, Sakuntala park - točnije kod sjenice ispred kina Urania. Tako će ovoga puta biti održan drugi 50 Poems for Snow u Sakuntala parku te ukupno šesto izdanje festivala u Osijeku.

Kroz godine manifestacija je pokazala kako privlači sve više zaljubljenika u pisanu riječ koji na sat vremena dođu se smrzavati s pjesnicima i upijati zimsku idilu kroz stihove.

Ovoga puta želimo obavijestiti sve ljubitelje poezije i našeg malog događanja da je najavljeno novo izdanje 50 Poems for Snow festivala te kako odbrojavanje do prvog snijega može započeti. Ovosezonsko izdanje posvećeno je španjolskome velikanu Federicu Garcíji Lorci.

Atmosfera pisane riječi u snijegom prekrivenom Sakuntala parku već se prije dvije godine pokazala idiličnom, kada je rekordan broj posjetitelja došao slušati pjesničku riječ na sat vremena, a ne sumnjamo ni kako ćemo ovoga puta išta manje uživati u, sada već, tradicionalnoj manifestaciji.

Pravila događaja su sljedeća: troje pjesnika čitaju svoje pjesničke uratke (pjesme ne moraju biti tematski o snijegu), a ujedno se pročita i jedna pjesma od pjesnika / pjesnikinje kojem / kojoj je festival te godine posvećen, dakle Federicu Garcíji Lorci. Poeziju ove sezone, kao i svih sezona prije, čitaju Slavko Babić, Mislav Bartoš i Bruno Koić.

Kada prvi snijeg padne i sve se zabijeli, vrijeme je da se ugrijemo uz dašak poezije, uživamo u stvaralaštvu Lorce i općenito pisanoj riječi!
-
50 POEMS FOR SNOW / OSIJEK
Prvi dan snijega.
Lokacija: Sakuntala park (sjenica ispred kina Urania)
Pjesme čitaju: Slavko Babić, Mislav Bartoš i Bruno Koić.
Šesto osječko izdanje festivala 50 Poems for Snow.
Posvećeno Federicu Garcíji Lorci.
Više o 50 Poems for Snow pronađite ovdje:
http://50poemsforsnow.tumblr.com/
https://www.facebook.com/50poemsforsnow/
https://50poemsforsnow.tumblr.com/.../50-poems-for-snow...