Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Europska tvornica filma donosi kino u učionicu

Koristeći izbor bezvremenskih europskih filmova uključite učenike u filmsko obrazovanje. Obogatite svoje nastavne sate povijesti, francuskog ili geografije kombinirajući ih s izborom filmova i dokumentaraca iz europske filmske baštine.

 

Europska tvornica filma (The European Film Factory, EFF) platforma je posvećena podizanju svijesti o važnosti filmskog obrazovanja te raznolikosti i bogatstvu europskih filmova. Interaktivna i besplatna, EFF platforma nudi učiteljima i učenicima  od 11 do 18 godina katalog od 10 europskih filmova i dokumentarnih filmova, kao i obrazovne komplete koje su proizveli učitelji iz cijele Europe.

 

U obrazovnim paketima učitelji mogu otkriti povijesni kontekst filma i kinematografske elemente svakog filma na platformi. Također mogu pristupiti planovima predavanja i aktivnostima u učionici koji se mogu primijeniti u svakoj učionici diljem Europe, bez obzira na razinu predznanja učitelja. Izvrsni su izvori koji će vas podržati u podučavanju filmske umjetnosti u vašim učionicama.

 

Kroz filmsko obrazovanje učenici mogu razviti vještine kritičkog mišljenja, kao i postati svjesni socijalnih i kulturnih problema. Na platformi imate priliku stvoriti isječke, razviti kolektivne i individualne umne mape s učenicima i označiti filmske scene. EFF je inovativan obrazovni alat koji podržava maštovitost  nastavnika i učenika.

 

Kako bi vam pomogli u istraživanju platforme i korištenju različitih obrazovnih kompleta, 15 učitelja iz EFF fokusne skupine održalo je niz webinara koji su na 9 jezika predstavili obrazovne resurse i funkcionalnosti platforme. Snimke webinara dostupne su na YouTubeu.

 

Želja je European Schoolneta izgraditi kinematografsko nasljeđe i podići svijest o učenju o filmu među nastavnicima i učenicima kroz izbor europskih klasika dostupnih na 8 jezika i dostupnih u svim zemljama članicama programa Creative Europe Media. EFF je plodan rezultat suradnje između Instituta français, organizacija ARTE Education i European Schoolnet u zajedničkoj želji da se kroz filmsku baštinu stvori zajednica europskih učitelja i učenika.

 

Besplatno se registrirajte na platformi i pridružite se nastavnicima i učenicima iz 39 drugih zemalja za iskustvo koje kombinira umjetnost, obrazovanje i inovacije.

Europsku tvornicu filma možete pratiti na društvenim mrežama: InstagramTwitterFacebook i YouTube.

 

Izvor: skole.hr