(G)Astro Večer

Dana 12.8.2023 od 16h na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom "(G)Astro Večer".

(G)Astro Večer je jedinstveni događaj koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz svemir pod zvjezdanim nebom!

Gastro iskustvo: Imat ćete priliku uživati u tradicionalnim specijalitetima pripremljenim s ljubavlju, a koji su inspirirani svemirom. Iz KREAKTIVE poručuju kako će kulinarske kreacije zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Spremite se na kulinarsko putovanje kroz zvijezde!

Astronomsko otkrivanje: Za mlađe posjetitelje i sve one koji se osjećaju mlado u srcu, od 16h do 18h organiziraju razne kreativne radionice! Očekuje vas prilika da naučite kako gledati kroz teleskop, izradite svoj solarni sustav, sudjelujete u raznim astronomskim aktivnostima i još mnogo toga!

(G)Astro kviz: Vrijeme je za malo zabave i testiranje vašeg općeg znanja sa podpitanjima o svemiru!Sudjelujte u uzbudljivom kvizu, a za najbolje ekipe su osigurane bogate nagrade! Kviz počinje u 19:00h. Prijave za kviz će biti otvorene online, ali i na licu mjesta.

Predavanje "Što astronauti jedu u svemiru?": Predavač Goran Nikolašević, je vrhunski stručnjak u području astronautike i svemirskih tehnologija, te predsjednik Udruge za astronautiku i svemirske tehnologije. Sa dugogodišnjim iskustvom u zrakoplovstvu i radom u kontroli letenja od 1986. godine Goran Nikolašević je stekao duboko razumijevanje svemirskih misija i izazova s kojima se susreću astronauti. Predavanje počinje u 20:30h.

Perzeidi - Kiša meteora: Na kraju večeri, kada padne mrak slijedi okupljanje na dekicama te uživanje u čaroliji kiše meteora (Perzeida). Doživite neponovljiv trenutak koji vas može ostaviti bez daha!


Izvor: Kreaktiva