Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Osječki MLU pruža besplatno stručno vodstvo kroz izložbu posvećenu stripu

Postav izložbe pokazuje strip u Hrvatskoj od tridesetih godina do današnjih dana s projekcijom njegove budućnosti kroz modele produkcije i obrazovanja, razmjene, umrežavanja i međunarodne suradnje. – navode iz osječkog MLU-a

 
Osječki Muzej likovnih umjetnosti nastavlja sa svojim programima u sklopu izložbe Nastavit će se… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj. Naime, kustosica Martina Gavran Španiček održat će stručno vodstvo kroz postav izložbe u četvrtak, 15. travnja, s početkom u 18 sati.

Ulaz je slobodan, ali je ograničen na 10 posjetitelja kako bi se zadovoljile epidemiološke preporuke. Iz Muzeja mole zainteresirane da se prijave na vrijeme te osiguraju svoje mjesto – preko njegove Facebook stranice ili javljanjem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

– Izdanje ove izložbe, nakon izlaganja u Muzeju suvremene umjetnosti pod vodstvom kustosica Jasne Jakšić i Ivane Kancir, prenosi se u Muzej likovnih umjetnosti. Izložba NASTAVIT ĆE SE… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj prati promjenu percepcije o samoj prirodi stripa čija je uloga formiranje koncepta popularne i masovne kulture. Nastajanje stripa kao medija moglo se vidjeti ranijih godina na marginama novinskih izdanja kao kombinacija teksta i slike. Strip se može shvatiti i doslovno kao materijalizacija pojma vizualne kulture. Postav želi proširiti pogled na moguće prezentacije i promocije povijesnih ili recentnih djela, ujedno otvarajući prostor za raspravu o produkciji, najprije nekomercijalnog, autorskog stripa. Autorski strip ima ne samo umjetničku važnost već i komunikacijski i edukativni potencijal. Također, postav izložbe pokazuje strip u Hrvatskoj od tridesetih godina do današnjih dana s projekcijom njegove budućnosti kroz modele produkcije i obrazovanja, razmjene, umrežavanja i međunarodne suradnje. – navode iz Muzeja likovnih umjetnosti.

Izložba će biti otvorena do 13. lipnja.