Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Otvoren poziv za mlade umjetnike u okviru EU projekta Refresh+

Mladi umjetnici (18 - 30) moći ćete raditi na inovativnim pristupima interpretaciji baštine i legendi, sudjelovati u  petodnevnom Bootcamp-u u Splitu i tjednima produkcije u Sloveniji, dobiti poduku i mentorstvo, svoj rad promovirati na međunorodnoj sceni, družiti se, umrežavati...


Platforma “Culture Hub Croatia” objavila je otvoreni poziv za umjetnike u dobi od 18 do 30 godina za sudjelovanje u projektu Refresh+: “Young artists refreshing heritage sites and legends”. Rok za prijavu: 10. veljače 2021.

 

Odabrani umjetnici će:

– postati dijelom Refresh+ tima tijekom trajanja projekta (2021-2022), raditi na inovativnim pristupima interpretaciji baštine i legendi
– sudjelovati, zajedno s 13 drugih umjetnika iz Rumunjske, Slovenije, Finske i Španjolske u petodnevnom Bootcamp-u koji će se održati u Splitu u travnju / svibnju 2021 (troškovi puta i smještaja su pokriveni)
– sudjelovati u tjednima produkcije u Sloveniji (listopad 2021) i Rumunjskoj (veljača 2022) (troškovi puta, smještaja i produkcije rada su pokriveni)
– dobiti poduku i mentorstvo tijekom čitavog procesa, uključujući osposobljavanje u području marketinga u Španjolskoj (lipanj 2022)
– svoj rad predstaviti i promovirati na međunarodnoj razini
– biti dio međunarodne mreže i steći nove kontakte

 

Poziv je otvoren za umjetnike koji su:
– u dobi između 18 i 30 godina
– studenti, nedavno diplomirani ili na početku svoje karijere
– aktivni na polju vizualnih umjetnosti, uključujući nove medije, film i video, izvedbene umjetnosti, uključujući ples, kazalište i cirkus
. zainteresirani za materijalnu i nematerijalnu baštinu
– otvorena uma i znatiželjni
– voljni uključiti se u procese ko-kreacije, raditi interdisciplinarno i u suradnji s drugima
– imaju dobro znanje engleskog jezika

 

Kako se prijaviti?

Zainteresirani kandidati trebaju poslati sljedeće dokumente na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.:

 

CV
Portfolio (max 10 MB)
Motivacijsko pismo u kojem iskazuju svoj interes te navode kako sudjelovanje u ovom projektu može pridonijeti njihovom profesionalnom razvoju (najviše 1500 znakova)

Rok za prijavu: 10. veljače 2021.

Odabrani kandidati će o izboru biti obaviješteni najkasnije do 1. ožujka 2021.

 

O projektu:
“Young artists refreshing heritage sites and legends” (ReFresh+) europski je projekt sufinanciran u okviru programa Kreativna Europa, a koordinira ga Udruženje povijesnih gradova Slovenije uz podršku partnera iz Rumunjske, Španjolske, Finske i Hrvatske. Glavni cilj ovog projekta je poticanje razvoja kapaciteta kulturnog i kreativnog sektora. Fokus projekta je doprinijeti usmjeravanju novih generacija europskih umjetnika u jačanju njihovih kapaciteta za neovisnu međunarodnu umjetničku karijeru i pozicioniranje na tržištu.

 

Web stranica projekta: https://www.refresheurope.eu/

 

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.culturehubcroatia.hr

 

Izvor: civilnodrustvo.hr