Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

POSUDBA ELEKTRONIČKIH KNJIGA U GISKO

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek možete posuđivati elektroničke knjige putem platforme iBiblos. iBiblos je digitalna platforma za posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku koja omogućava čitanje novih i popularnih naslova raznih žanrova beletristike i publicistike na elektroničkim uređajima.

 

Svi članovi GISKO  mogu koristiti digitalnu platformu iBiblos i posuđivati e-knjige sukladno pravilima posudbe u knjižnici.

 

Usluga je dostupna svim aktivnim članovima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, koji se registriraju na poveznici.

 

Svaki član ima pravo posuditi 3 naslova odjednom. Rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija. Knjiga se ne može vratiti prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.

 

E-knjige mogu se posuditi i čitati na osobnim računalima, mobilnim uređajima sa iOS i Android operativnim sustavom. Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

 

Na žalost Kindle ne dozvoljava korištenje knjiga koje nisu iz Amazon trgovine, tako da preko tih uređaja nećete moći koristiti uslugu.

 

Upute za izradu iBiblos računa za posudbu e-knjiga, dostupne su na poveznici.


Detaljnije upute za preuzimanje i čitanje e-knjiga mogu se pronaći na portalu iBiblos, pod naslovima: ČESTA PITANJA  i VODIČ.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., u Knjižnici ili na broj telefona:Služba za informatičku potporu

 

Izvor: GISKO