Mobilnost na jednom mjestu: Priručnik za studente i mlade

U današnjem globaliziranom svijetu, međunarodna mobilnost studenata i mladih nikada nije bila važnija, ali i jednostavnija. Iskustvo studiranja, prakse u inozemstvu ili sudjelovanja u nekom međunarodnom projektu otvara vrata međukulturalnoj razmjeni, prilikama za učenje, osobnom razvoju i izgradnji međunarodnih prijateljstava. No kako se informirati o svim prilikama koje se studentima i mladima općenito nude na tom području i odvažiti se na novi korak u svome životu?

 

Što se tiče RH, već tri godine uspješno traje projekt unutar ESN-a Hrvatska kojem je glavni cilj bio stvoriti prvi i jedini priručnik koji objedinjuje veliku većinu programa mobilnosti dostupnih hrvatskim studentima i mladima općenito. I u tome su uspjeli.

 

Priručnik, u digitalnom i tiskanom obliku, nudi iscrpan opis velike većine programa mobilnosti dostupnih hrvatskim studentima i mladima: od Erasmus+ studijskog boravka i stručne prakse, pripravništva u institucijama Europske unije pa sve do programa Work and Travel. U Priručniku ćeš pronaći sve relevantne informacije o uvjetima i rokovima prijave za pojedine programe mobilnosti, mogućnostima financiranja, trajanju programa i institucijama kojima se možeš obratiti s upitima i dobiti pomoć pri planiranju svog odlaska na mobilnost. Osim toga, Priručnik nudi informacije i o platformama i alatima povezanima s mobilnosti koje ti mogu olakšati navigaciju kroz proces prijave za programe mobilnosti i boravka u inozemstvu, a sadrži i tekstove iskustava bivših sudionika pojedinih programa mobilnosti koji su odlučili preuzeti kontrolu nad svojom budućnošću i hrabro zakoračili prema izazovima koje donosi međunarodna mobilnost.

 

Sada je priručnik dostupan na sljedećoj poveznici.


Izvor: ESN Hrvatska