Otvoren je natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika!

Mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce do 40 godina koji su nositelji OPG-a te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022.

 

Natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu u 2023. godini je otvoren.

Do 25. svibnja mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce do 40 godina koji su nositelji OPG-a te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022.. Odnosno svoje projekte/operativne koncepte koji su tijekom 2021. i 2022. godine ili završeni ili u provedbi.

Stručni žiri odabrat će najbolji, najinovativniji i najodrživiji projekt na temelju upotrebe novog znanja (know-how), novih metoda ili novih oblika tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji, prijenos inovacije i održivost inovacije.

I ove su godine za pobjednike, kao i za sve sudionike, osigurane vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik/ca bit će nagrađen s 3.500 eura, drugoplasirani s 2.000 eura, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1.000 eura.

 Za dobitnika/cu nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca eurozastupnica Sunčana Glavak osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Informacije o uvjetima prijave pronađite ovdje.

"Pozivam sve mlade poljoprivrednike i poljoprivrednice da se prijave na natječaj i pokažu kako svojim znanjem i inovacijama stvaraju poljoprivredu budućnosti", poručila je zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

U Hrvatskoj je 14,4 posto mladih nositelja poljoprivrednih gospodarstava, dok ih je na razini EU-a 11 posto. "Mladi poljoprivrednici čuvari su opstanka ruralnih područja, a posebno me raduje vidjeti da koriste mogućnosti europskih fondova za svoje poslovanje", dodala je Glavak i pozvala ih da pokažu kako svojim inovacijama provode zelenu i digitalnu tranziciju u praksi.

Prošle je godine titulu najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrdnika odnio Ilija Jurić koji uzgaja presadnice, jestivo cvijeće, mikropovrće i egzotično bilje.

 

 

Izvor: agroklub.com