Učenici i studenti, ovo je natječaj za vas: Pošaljite fotografiju ili video i osvojite 500 eura

Otvoren je još jedan natječaj ‘Hrvatska očima mladih’ u kojem Središnji državni ured za demografiju i mlade za najbolju fotografiju ili video mladima daje novčane nagrade. Prva nagrada tako iznosi 500 eura, a mogu se prijaviti svi učenici i redovni studenti od 15 do 30 godina. Važno je samo da fotografija ili videozapis budu povezani sa zelenim vještinama mladih.
 

Ako volite fotografirati ili snimati videozapise, natječaj ‘Hrvatska očima mladih’ u 2023. godini svakako je za vas. Središnji državni ured za demografiju i mlade nagrađuje najbolju fotografiju ili video učenika i studenata od 15 do 30 godina koji će odražavati ovogodišnju temu Međunarodnog dana mladih.

 

– Organizacija ujedinjenih naroda (UN) odredila je kao temu međunarodnog dana mladih 2023. godine  – Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu. Europska komisija je 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina. U kontekstu zelene i digitalne tranzicije, nužno je omogućiti mladima sva potrebna osposobljavanja i usavršavanja kako bi se uspješno nosili s promjenama i aktivno sudjelovali u kreiranju suvremene, održive budućnosti, navodi Središnji državni ured.

 

Fotografije ili videozapisi ne smiju biti ranije objavljeni, a svaki natjecatelj smije prijaviti ili jednu fotografiju ili jedan videozapis. Središnji državni ured preporučuje da videozapis ne traje dulje od minutu.

 

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije – za fotografiju i za videozapis.

 

Prva nagrada u obje je kategorije 500 eura, druga 200 eura, a treća 100 eura.

 

Povjerenstvo će se pri ocjenjivanju radova voditi kreativnošću u izboru motiva autora i ukupnim dojmom prikaza ideje.

 

Fotografiju ili videozapis koji su povezani sa zelenim vještinama redovni učenici i redovni studenti od 15 do 30 godina mogu prijaviti do 12. rujna na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Uz fotografiju ili videozapis potrebno je priložiti obrazac prijave te potvrdu o statusu redovnog učenika ili studenta ovjerenu od škole ili fakulteta. 

 

*U svrhu odabira teme, više o Europskoj godini vještina i Međunarodnom danu mladih možete pronaći na službenim stranicama Ujedinjenih naroda i Europske komisije:

1.            https://social.desa.un.org/issues/youth/events/international-youth-day-2023

2.            https://croatia.representation.ec.europa.eu/news/europska-godina-vjestina-2023-2022-10-12_hr

Tekst javnog poziva i prijavni obrazas,  dostupni su na poveznici.

 

 

Izvor: Središnji državni ured za demografiju i mlade