Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Google dodjeljuje 300 stipendija za obrazovne programe iz IT područja

Stipendije će se dodijeliti u sklopu programa Google Career Certificates uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

 

Google je najavio dostupnost 300 stipendija za obrazovne programe iz IT područja koje ljudima omogućavaju stjecanje znanja i vještina za koje postoji visoka potražnja na tržištu rada u Hrvatskoj. Stipendije će se dodijeliti u sklopu programa Google Career Certificates uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a dio je inicijative Grow Croatia with Google.

 

Istraživanje koju su proveli Google i konzultantske tvrtke McKinsey pokazala je da će više od 90 milijuna europskih radnika možda trebati razviti nove vještine u okviru svojih trenutnih uloga, dok će do 21 milijuna njih možda morati napustiti zanimanja sa smanjenim potrebama za radnom snagom, kao što su zanimanja iz poljoprivrede ili maloprodaje. Globalna kriza ubrzala je mnoge od predviđenih promjena: McKinsey sada procjenjuje da će 25% više ljudi u Europi možda morati prijeći na nova radna mjesta nakon pandemije. Programa Google Career Certificates podržava i pruža podršku ovom procesu omogućujući stjecanje novih znanja i vještina iz IT područja kao što su:

  • Certifikat za voditelja projekta (Project Management)
  • Certifikat specijalista podrške u informacijskoj tehnologiji (IT Support)
  • Certifikat za dizajn prilagođen korisničkom sučelju (UX Design)
  • Certifikat za analitičara podataka (Data Analytics)

Ovi obrazovni programi su besplatni i dostupni na engleskom jeziku putem internetske platforme Coursera te pomažu ljudima koji žele učiti online vlastitim tempom ili koji žele promijeniti karijeru, a nemaju vremena ili financijskih mogućnost pristupiti tradicionalnim obrazovnim programima.

 

Svaki polaznik ima na raspolaganju vremenski period od najduže šest mjeseci kako bi završio odabrani program i stekao certifikat. Za stjecanje navedenih certifikata ne traže se nikakvi uvjeti u pogledu ranije stečenog stupnja obrazovanja niti prijašnjeg iskustva, a priznaju ih stručnjaci iz industrije i poslodavci.

 

Potencijalni kandidati svoj interes za sudjelovanjem u programu mogu iskazati svojem savjetniku pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ili se javiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nakon toga će zaprimiti on-line pozivnicu u kojoj će biti dostupni detalji pojedinog certifikata i upute za sudjelovanje u edukaciji.

 

Više o svemu pročitajte OVDJE.

 

Zbog velikog broja upita mladih, kontaktirali smo Hrvatski zavod za zapošljavanje i saznali smo da je planirani broj prijavljenih korisinika popunjen.

 

 

Izvor: Hrvatski zavod za zapošljavanje