Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

U prosincu besplatne karte studentima Brodsko-posavske županije

Studenti s područja BPŽ-a u prosincu ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte.

 

Na temelju Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije (BPŽ), studenti s područja BPŽ-a u prosincu ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte.

 

Dvije besplatne jednosmjerne karte redovni studenti mogu koristiti od mjesta prebivališta do mjesta školovanja u 2. razredu redovnih vlakova, pri čemu polazno ili odredišno službeno mjesto mora biti na području Županije.

 

Uz 50% popusta koji daje HŽPP za studente, Županija sufinancira preostali iznos karte za putovanja studenata zbog čega su putovanja za studente besplatna. Jednosmjerne karte studentima se ispostavljaju na blagajnama na temelju potvrde Županije o statusu redovnog studenta i važeće pametne kartice sa studentskim profilom. U slučaju da ne posjeduju pametnu karticu HŽPP-a, cijena izrade studentskog profila koji vrijedi godinu dana iznosi 50 kn, a uz potvrdu Županije, studenti trebaju priložiti i fotografiju.

 

Studenti karte mogu preuzeti na blagajnama kolodvora Slavonski Brod, Nova Gradiška, Požega, Osijek, Split, Zadar, Rijeka, Karlovac, Varaždin i Zagreb GK.

 

Suradnjom HŽPP-a i Brodsko-posavske županije nastoji se popularizirati željeznički prijevoz i povećati mobilnost studentske populacije.

 

Izvor: HŽPP