Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Poziv za sudjelovanje u projektu Youth Voice for Integrity 2021

Youth Voice for Integrity (YVI) drugo je izdanje programa koji okuplja mlade u starosti od 16 do 24 godine s ciljem poticanja angažmana mladih u borbi protiv korupcije.

Program traje od 2. - 6. rujna 2021. godine u Varaždinu, a organizira ga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor uz financijsku podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Cilj projekta je upoznati sudionike sa definicijom korupcije, posljedicama koje korupcija ima na zajednicu i načinima na koje se korupcija manifestira u društvu (uključujući medije, zdravstvo, politiku i obrazovanje), ali ih i potaknuti na razmišljanje o rješenjima i načinima na koje se možemo uspješno boriti protiv korupcije.


Prvi dio programa sastoji se od interaktivnih predavanja i radionica na temu korupcije i borbe protiv korupcije, a koje će održati razni predavači koji su stručnjaci u svojim područjima.

U sklopu drugog dijela programa, sudionici će dobiti priliku osmisliti vlastite inovativne strategije i inicijative za borbu protiv korupcije, pri čemu će imati mentorsku podršku. Tijekom posljednjeg dana programa, sudionici će predstaviti svoje ideje, a oni koji žele implementirati svoje ideje dobit će mentorsku podršku i nakon završetka programa.

Dodatno, sudionici će kroz slobodno vrijeme imati priliku upoznati grad Varaždin i mlade koji aktivno djeluju u njemu.

SUDJELOVANJE U PROJEKTU

Sudionici projekta obvezni su sudjelovati na svim dijelovima projekta.

Za sudjelovanje u projektu obavezne su važeće COVID potvrde kao dokaz o preboljenju bolesti, cijepljenju, ili testiranju brzim antigenskim testom ne starijim od 48 sati (odnosno PCR testom ne starijim od 72 sata). Tijekom samog projekta provodit će se sve mjere propisane preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U slučaju potrebe za testiranjem brzim antigenskim testom ili PCR testom, sudionici troškove testiranja snose sami.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj i uvođenja restriktivnijih mjera, program će se provoditi online ili u hibridnom obliku, ovisno o aktualnoj situaciji i prateći preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti osobe iz Hrvatske u starosti od 16 do 24 godine. Posebno se potiču prijave onih koji nemaju dosadašnjeg iskustva u područjima kojima se projekt bavi.

Troškovi materijala, sudjelovanja, smještaja i prehrane za cjelokupni projekt u potpunosti su pokriveni od strane organizatora. Eventualne putne troškove do Varaždina sudionici snose sami.

ROK ZA PRIJAVE

Prijave su otvorene do 17. kolovoza 2021. godine. Sudionici će povratne informacije o rezultatu selekcijskog procesa dobiti najkasnije do 21. kolovoza 2021. godine.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Izvor: Forum za održivi razvoj Zeleni prozor FB