Otvorene prijave za Erasmus+ šestomjesečno stažiranje u Beču

Stalna misija Republike Hrvatske pri UN, OESS i međunarodnim organizacijama u Beču (SMRH Beč) zajedno s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova daje svim zainteresiranim studentima mogućnost sudjelovanja u Erasmus+ studijskom stažiranju. Ova jedinstvena prilika omogućava studentima da se pridruže timu SMRH Beč i steknu vrijedno iskustvo kroz šestomjesečni program.

 

Studenti imaju priliku upoznati se i sudjelovati u radu Misije kroz praćenje rada međunarodnih organizacija: Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), UN Ureda za borbu protiv kriminala i droga (UNODC), UN Organizacije za industrijski razvoj (UNIDO), Organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa (CTBTO), Wassenarskog aranžmana za kontrolu izvoza oružja i robe dvojne namjere (WA) i Međunarodne akademije za borbu protiv korupcije (IACA).

 

Studenti će tijekom stažiranja imati priliku upoznati se s radom međunarodnih organizacija i sudjelovati u raznim aktivnostima. Glavne aktivnosti uključuju prisustvovanje sastancima i konferencijama u UN-u i drugim organizacijama, te izvještavanje o istima, sudjelovanje na koordinacijskim sastancima Europske unije vezanima uz pitanja koja se raspravljaju u međunarodnim organizacijama, pružanje podrške u svakodnevnim zadacima diplomata, pomoć pri pripremi i sudjelovanje u događajima koje organizira SMRH te ostali zadaci prema uputama voditelja organizacijske jedinice SMRH.

Za sudjelovanje u programu, kandidati moraju pokazati aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu te spremnost za rad u grupi, dobre komunikacijske vještine, te sposobnost pisanog i usmenog izražavanja. Također, kandidati moraju biti studenti tijekom cijelog trajanja Erasmus+ prakse. Prijava mora sadržavati motivacijsko pismo te žvotopis, oboje na hrvatskom jezik.

 

Važno je napomenuti da stipendiju studenti moraju osigurati putem sveučilišnog natječaja za Erasmus+ studentsku praksu. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova neće pokrivati financijske troškove tijekom stažiranja, uključujući smještaj, prijevoz i prehranu u Beču. Stažiranje traje šest mjeseci, s mogućnošću odabira između 1. ožujka do 31. kolovoza 2025. godine ili 1. rujna do 28. veljače 2026. godine.

Kandidati zainteresirani za ovu jedinstvenu priliku trebaju poslati svoju prijavu pod nazivom „Zahtjev za Erasmus+ studentsku praksu u SMRH – Beč“ na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 2. srpnja 2024. godine do 13h. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će pozvani na online intervju.