Radionica M100 - za mlade novinare i blogere

M100 Young European Journalists Workshop dio je godišnje međunarodne medijske konferencije M100 Sanssouci Colloquium. 

 

Mladi novinari će od 7. do 12. rujna 2024. u Potsdamu, Njemačka, sudjelovati u radionicama na temu "Novinarstvo uživo: lažne vijesti i dezinformacije u predizbornim kampanjama".

 

 

Tko se može prijaviti?

 

Mladi novinari, blogeri ili znanstvenici, između 20 i 30 godina iz Europe, zemalja Istočnog partnerstva (Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Gruzija, Moldavija i Ukrajina).

 

 

Kako se prijaviti?

 

Kandidati trebaju poslati tekst na engleskom jeziku (maksimalno 3.000 znakova uključujući razmake) na jednu od sljedećih tema:

 

Dezinformacije prijete demokraciji i javnoj raspravi. Protumjere su potrebne na mnogim razinama, uključujući medije, politiku, civilno društvo, istraživanje i druge dionike. Molimo vas da ukratko opišete primjer (prije raskrinkavanja ili razotkrivanja) iz svoje zemlje inovativnog pristupa otkrivanju i borbi protiv dezinformacija o kojem vrijedi raspravljati.

 

 

Kandidati također trebaju uključiti svoj životopis i kratko motivacijsko pismo u jednoj PDF datoteci (maksimalno 2 MB) na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Mogu se uzeti u obzir samo prijave na engleskom jeziku.

 

 

Svi troškovi pokriveni.

 

 

Rok: 7. srpnja 2024.

 

Više o svemu pročitajte OVDJE.

 

 

Izvor: eurodesk