Kalendar događanja

Prosinac 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Besplatne online pripreme za državnu maturu iz matematike

Zbog zatvaranja škola, ali i ograničenja rada brojnih drugih edukativnih programa, mnogi su maturanti ostali bez mogućnosti dodatne pripreme za državnu maturu. Kako bi im olakšali nezahvalnu situaciju u kojoj su se našli, Klik akademija je putem svog Youtube kanala i vlastite platforme za online učenje omogućila besplatne materijale za pripreme za maturu iz matematike.

 

 

Na Youtube kanalu Klik akademije mogu se pronaći video rješenja zadataka s ljetnog roka državne mature B razine matematike za školsku godinu 2018./2019., a autori će kanal dopuniti i rješenjima zadataka drugih rokova i razina. Osim toga, na samoj platformi dostupno je mnoštvo besplatnih zadataka s prijašnjih rokova mature iz matematike kroz koje učenici mogu provjeriti svoje znanja.

Sofija Pinjušić Ćurić, voditeljica Klik akademije ističe kako su svjesni da među ovogodišnjim maturantima vlada zbunjenost u pogledu državne mature. Nije u pitanju samo kako se pripremiti za nju, već i hoće li se matura i kako održati. Da bi im pomogli riješiti se straha i nesigurnosti, ali i pripremiti se za svaki mogući scenarij, odlučili su ponuditi svoje materijale besplatno. Osim materijala, dostupni su i za sve dodatne upite i prijedloge zadataka koje bi mogli riješiti za njih putem foruma unutar Klik akademija platforme, kao i putem njihove e-pošte.

Besplatni materijali za pripremu za maturu iz matematike moguće je naći na sljedećim poveznicama:

Autorima materijala Klik akademije polaznici mogu svoja pitanja i dodatne zadatke slati na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Osim besplatnih zadataka iz matematike, dostupni su i besplatni testovi za maturu iz hrvatskog jezika, kao i online pripreme za esejski dio mature iz hrvatskog i engleskog jezika.

 

Izvor: skole.hr