Kalendar događanja

Prosinac 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ideja godine će se održati online: Evo novih datuma i uputa za prijave

Natjecanje Ideja godine će se održati, ali u online verziji! Kako nije moguće održati natjecanje kao što se to sad činilo s velikim finalem u Zagrebu za deset najboljih timova, malo se promijenio koncept odabira pobjednika.


Produžuje se finalni rok za prijave radova, i to do 5. lipnja. Svi radovi koji do tad budu poslani na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. će biti uzeti u obzir za prvi krug natjecanja, uključujući i one koji su do sad već poslani.


Deset najboljih radova će objaviti 8. lipnja, a upravo oni ulaze u drugi krug natjecanja, odnosno u finale. Svih deset radova dobit će pitanja žirija o njihovom projektu, na koja natjecatelji moraju opsežno odgovoriti ako žele doći do pobjede. Rok za predaju odgovora na pitanja žirija će biti 15. lipnja.Nakon toga, žiri će pregledati sve odgovore na pitanja te donijeti odluku o konačnom rasporedu. Konačnu odluku žirija će objaviti 18. lipnja uz video komentare članova žirija o prijavljenim radovima i pobjednicima.


Što se tiče nagrade za prva tri mjesta, odnosno putovanja u Bruxelles koje poklanja Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj, ono još uvijek stoji. Ipak, budući da je situacija oko pandemije nepredvidiva te se ne može znati hoće li putovanja u druge države biti dozvoljena, za sad se ne zna hoće li se i kada putovanje održati. Sve informacije o tome će objaviti čim dobijemo nove informacije.


Važni datumi

5. lipnja do 23:59h – finalne prijave radova

8. lipnja – objava finalista i slanje dodatnih pitanja žirija

15. lipnja do 23:59h – rok za predaju odgovora na pitanja žirija

18. lipnja – proglašenje pobjednikaPogledajte kako su izgledala izlaganja pobjednika svih izdanja natjecanja Ideja godine


Već je  primljeno dosta radova i primjećuje se da postoje određene stvari u poslovnom planu koje su izazovne za natjecatelje. Stoga su odlučili pomoći svima koji će se prijavljivati i ukazati na greške koje treba izbjegavati.


  • U uvodnom dijelu prijave potrebno je vrlo jasno odgovoriti na najbitnija pitanja o projektu – kako funkcionira i za koga je namijenjen. To je prvo što žiri vidi i to je prvi dojam kojeg će žiri imati o vašem projektu. Stoga se potrudite da bude što bolje! (dodatni vizualni prikaz je itekako poželjan)
  • U tablici troškova pokušajte biti što precizniji. Izbjegavajte pisanje nekih općenitih stavaka iz kojih se ne može razlučiti o kakvim se troškovima radi. Istražite i procijenite koliko će pojedine stavke vašeg projekta koštati te ih sve napišite.
  • Opišite tehnologiju koju koristite u vašem projektu. Jasno naglasite radi li se o softwareu koji već postoji, hoćete li ga preraditi ili ćete sami osmisliti cijeli software. Napišite što detaljnije kako bi žiriju bilo jasno o čemu se točno radi.
  • Istražite konkurenciju! Često natjecatelji imaju dojam da je njihova ideja unikatna, ali zapravo u većini slučajeva već postoje razne tvrtke koje se bave sličnim rješenjima diljem svijeta. To nije ništa loše, nego prilika da naučite što drugi rade dobro, a gdje vi vidite priliku poboljšati postojeće proizvode.

Što je natjecanje Ideja godine, kako sudjelovati i kako napisati projekt, možete saznati ovdje.

______________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanjeZagrebački inovacijski centar – ZICER, IN2, HI Croatia hosteli, UBER te Print Studio. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Izvor: srednja.hr