Kalendar događanja

Prosinac 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola: „Kako postati zeleni potrošač?“

U povodu Svjetskog dana prava potrošača Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, raspisuje natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola na temu "Kako postati zeleni potrošač".

 

Natječajem se želi potaknuti mlade da u svrhu zaštite planeta za sadašnje i buduće generacije razmisle na koji način se može promijeniti način potrošnje tako da se prednost daje proizvodima proizvedenim na održivi način, odnosno onima koji su dobiveni uporabom manje količine resursa i smanjenjem negativnih učinaka na okoliš. Rad učenika treba odgovoriti na sva tri temeljna pitanja:

  • Što znači zelena potrošnja?
  • Kako postati zeleni potrošač?
  • Što biste vi u vašoj školi / gradu učinili da potaknete zelenu potrošnju?

Mladi se pri tome, između ostalog, mogu koristiti informacijama na mrežnim stranicama koje se nalaze u dodatku ovog Natječaja. Prijavljeni radovi ne smiju koristiti sadržaj zaštićen autorskim i drugim pravima intelektualnog vlasništva drugih osoba bez njihova odobrenja.

Učenički radovi se dostavljaju u obliku Power point prezentacije u pdf formatu s maksimalno 5 slajdova – na prvom slajdu obavezno napisati naziv škole i mjesto.

Na radovima se ne smiju nalaziti imena, prezimena i ostali osobni podaci autora radova, već samo naziv i mjesto škole koja prijavljuje predmetni rad na Natječaj.

Natječaj je otvoren za prijavu do zaključno 02. ožujka 2020. godine.

Prijava radova

Za prijavu radova potrebno je prethodno ispuniti i ovjeriti Prijavni obrazac za Natječaj „Kako postati zeleni potrošač?“. Potpisani i ovjereni obrazac šalje se na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Svaka škola šalje samo jedan prijavni obrazac. Bez zaprimljenog prijavnog obrasca prijavljeni radovi neće se moći uzeti u razmatranje.

Na Natječaj se, uz popunjeni, potpisani i ovjereni prijavni obrazac, dostavlja i rad. Radovi se prijavljuju, zajedno s ispunjenim prijavnim obrascem na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Svaka škola može prijaviti samo jedan rad. Na upisanu adresu elektroničke pošte organizatori će poslati potvrdu o zaprimanju rada.

Vrednovanje radova i objava rezultata natječaja

Vrednovanje radova izvršit će povjerenstvo od pet članova koje će imenovati Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Tri najbolja rada prema odluci Povjerenstva dobiti će po jednu vrijednu nagradu- pametnu klupu. Nagradu predstavniku škole uručiti će predstavnik Vlade Republike Hrvatske na obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača 16. ožujka 2020. godine na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.

Odluka o dodjeli nagrada objavit će se na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Objava radova

Sudionici Natječaja u cijelosti prihvaćaju i slažu se s uvjetima sudjelovanja te slanjem radova daju suglasnost na njihovo korištenje u nekomercijalne svrhe, uključujući njihovu objavu na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Svi pristigli radovi mogu biti prikazani i u sklopu obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača, 16. ožujka 2020. godine na Trgu kralja Tomislava, Zagreb te na događaju vezano uz Predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske Unije - Neformalni ministarski dijalog na temu zaštite potrošača.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Izvor: skole.hr