Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

7. sat sa I. gimnazijom iz Osijeka

Peta u nizi tematskih rasprava projekta 7. sat sa srednjoškolcima, održana je sa učenicima i predstavnicima I. gimnazije iz Osijeka, a kako je tema radionice bila Konstruktivni dijalog i informiranje mladih pridružili su nam se i predstavnici organizacija civilnog društva čije su područje rada mladi.
 
U neformalnoj atmosferi kroz interaktivne vježbe i praktični rad na konkretnim primjerima vezano za njihovu školu, saznali smo od učenika koliko znaju o izvannastavnim sadržajima, gdje se o njima informiraju, koliko su im zanimljivi i korisni te u koliko izvannastavnih aktivnosti sudjeluju.
 
Natavnica škole Nataša Tram i psiholog Dinko Pleša iz pozicije donositelja odluka pomogli su učenicima saznati kako funkcioniraju izvannastavne aktivnosti u njihovoj školi, tko izabire programe, kada se donose i u kojem postupku te koliko učenici mogu sudjelovati u predlaganju istih sukladno njihovim interesima i potrebama.
 
Nikica Torbica, Goran Živković te Katarina Jakubec predstavili su svoje organizacije odnosno inicijative, D Kolektiv, Mladformu te Svjetski savez mladih. Mladi su mogli čuti koje su to aktivnosti koje provode ove organizacije a u koje se mogu i sami uključiti, a ondose se na područje konstruktivnog dijaloga mladih i informiranja mladih.
 
Kroz praktični rad u grupama učenici su nam vrlo kreativno predstavili njihovo viđenje uključivanja učenika u predlaganje, izbor i provedbu izvannastavnih sadržaja, a na kraju je zaključeno da se nešto od predloženog plana i programa rada sata razrednog odjela  te izvannastavne aktivnosti Lovci na dobre vijesti i Sajam medijske pismenosti može  predložiti kao izvannastavni sadržaj u sljedećoj školskoj godini, prije donošenja školskog kurikuluma.


Projekt financira Europska unija kroz program ERASMUS+.logosbeneficaireserasmusleft_hr