Hangout okupio brojne ljubitelje knjige

Kviz, pitanja,odgovori, priča o najdražim knjiga, prijedlozi za čitanje... i na kraju nagrade (knjige) i razmjena pročitanih knjiga - obilježili su ovaj uspješni Hangout.

 

Kao doprinos nacionalnoj manifestaciji Noć knjige, koja promiče čaroliju i radost čitanja i pisanja knjiga, a ove godine se održala od 21. do 23. travnja, u petak su se Hangoutovci okupili i razgovarali, igrali se.. a sve na temu svojih omiljenih žanrova i knjiga.

 

 

U prostoru Info-centra za mlad okupilo se 15ak mladih, koje je privukla tema, ali i želja za upoznavanjem mladih, svojih sugrađana koji se žele okupljati na malo drugačiji način.

 

 

Uz voditeljicu radionice Tomislavu Ćavar, u pripremi i animaciji sudionika sudjelovale su i Iva Čalić te Kristina Petrović. Igrali su se igre, kvizovi.. neformalno razgovaralo uz kavu i čaj, a na kraju radionice svi sudionici su otišli s punim rukama knjiga :-) koje su dobili ili razmijenili s drugim mladima.

 

 

Odlična je ovo prilika da mladi pokrenu i provode ovakve i slične aktivnosti, gdje će upoznati svoje vršnjake koji dijele slične interese i žele nešto potaknuti i promijeniti u svojoj zajednici.

 

 

Već se šuška o sljedećim temama Hanoguta, a ljubitelji ovakve vrste druženja - pripremite se na nove filozofske  i  kreativne teme.

 

 

Inicijativa za druženjem i aktiviranjem mladih - ‘’Hangout’’ nastala je 2018. godine, od strane mladih i od tada su proveli brojne aktivnosti te projekt Drvo solidarnosti.

Cilj Hangout susreta je umrežavanje, učenje nečeg novog, iniciranje novih ideja i provedba aktivnosti za mlade i kontinuirani razvoj uz poticanje na izlazak iz “zone komfora”. Mladi su iskazali potrebu za kontinuiranim neformalnim druženjima, na neformalan način, koja rezultiraju snažnijim aktivizmom mladih.
Hangout inicijativu mladih podupire PRONI Centar kroz svoj projekt Regionalni info-centar za mlade Osijek.