Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama - Besplatna radionica u Info-centru za mlade

Poziv na radionicu za mlade: Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama

 

Naše emocije su iznimno važne za našu sigurnost te za naš osobni i društveni život. Bez emocija bismo otupjeli klizili kroz život, ne bismo se znali zaštititi, vjerojatno bismo nestali kao vrsta.Ipak, mnogi od nas se borimo sa svojim emocijama, jer se osjećamo kao da nas napada neka sila nad kojom nemamo nikakvu moć.Zato emocije izbjegavamo, sramimo ih se, potiskujemo ih i tjeramo od sebe. Dali nam to pomaže? Suprotno od toga.Nerazumijevanje vlastitih emocija stvara nam različite probleme u osobnom iskustvu i odnosima; potreba za prigušivanjem osjećaja punoće, praznine, zbunjenosti ili duboke boli, može dovesti čak do ovisničkog ponašanja i samoozljeđivanja.

Srećom, možemo naučiti čuti i razumjeti sami sebe, te uspostaviti prijateljski odnos sa svojim unutarnjim svijetom.

 

Praktične vježbe i vlastiti konkretne primjeri će nam pomoći  upoznati svoje emocije, njihov izvor, svrhu i način izražavanja. To će nam omogućiti da bolje utječemo na svoje unutarnje procese i regulaciju onih emocija ili ponašanja, koje nam stvaraju najviše problema.Radionica Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama održat će se 21. veljače 2024. u 18 sati, u prostoru Regionalnog info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15.


Na radionici ćemo istraživati razumijevanje, prihvaćanje i reguliranje svojih emocija, kako bi nam one postale korisne, što je i njihova biološka funkcija.


Radionica je namijenjena onima koji kod sebe primjećuju;

■ preintenzivne emocije; ■ osjećaj da emocije upravljaju našim djelovanjem; ■ pretjerane i neželjene reakcije na neke od emocija; ■ potisnute emocije; ■ nerazumijevanje svojih emocija; ■ sram zbog određenih emocija ili ponašanja; ■ osjećaj emocionalne odvojenosti od sebe ili drugih.Radionica predstavlja siguran prostor u kojem ne osuđujemo – ni sebe ni druge. Kroz proces će nas voditi znatiželja, lakoća i želja za uravnoteženijim emocionalnim životom.


Radionica je besplatna za mlade, a ugostit ćemo  Sienu Krušič, mag. psihosocijalnog savjetovanja, koja je prvenstveno posvećena radu s posljedicama traume, što uključuje i slabiju emocionalnu regulaciju.

Ukoliko niste sigurni da li je radionica prikladna za vas, pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 
A ako nam se želite pridružiti, prijavite nam se do 20. veljače putem prijavnice ovdje: http://tinyurl.com/bde38jps


Veselimo se zajedničkom učenju i druženju!Radionica Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama aktivnost je projekta Reginalni info-centar za mlade Osijek koji je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.