Kalendar događanja

Prosinac 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Mladi u lovu na blago/informacije u Tvrđi

U sklopu ovogodišnje Time to move kampanje proveli smo radionicu  U lovu na blago u Tvrđi. Na radionici su sudjelovali učenici Obrtničke škole iz Osijeka te mladi studenti.

 

 

Na početku je organizirana igra lova na blago (odnosno na informacije), gdje su mladi uz pomoć zagonetnih opisa slijedili tragove i  tražili točke na kojima se nalazila tražena. Na označenim točkama, zanimljivim mjestima u Tvrđi, nalazile su se riječi koje su im pomogle da upotpune osnovne pojmove vezano za mobilnost mladih. Najvještiji i najbrži dobili su simbolične nagrade, no na krau su svi učenici otišli sa svojom vrećicom koja sadrži zanimljive promotivne materijale kao podsjetnik na mogućnost mladih da sudjeluju u različitim programima mobilnosti.

 

Nakon jednosatne igre u kojoj su mladi bili vrlo uspješni, gotovo svi su pronašli sve tražene riječi, u neformalnoj radionici smo razgovarali o mogućnostima za mobilnost u koje se oni mogu osobno uključiti.

 

Predstavljeni su im programi Erasmus+, Europske snage solidarnosti, DiscoverEU... A kako je među sudionicima bilo i mladih koji već imaju iskustvo aktivnosti razmjene mladih, dali smo im više informacija o ovoj aktivnosti koja im je, posebice bila zanimljiva.

 

Brigita Ivoševac iz Europe Directa iz Osijeka ukratko im je predstavila Europe Direct kao mjesto gdje također kao europski građani mogu dobiti niz korisnih ihformacija. Također, dala im je više informacija o Konferenciji o budućnosti Europe, procesu koji omogućuju ljudima iz cijele Europe, pa tako i maldima, da se uključe i podijele svoje ideje i na taj način daju svoj doprinost oblikovanju naše zajedničke europske budućnosti.

 

Na kraju su i naši volonteri, Maha i Anthonyu predstavili svoje osobno iskustva volontiranja kroz program Europske snage solidarnosti, od samog traženja informacija, prijave na portal, intervjua i dolaska u Hrvatsku te na kraju iskustva boravka u našem gradu.

 

Vjerujemo da će im ove informacije koristiti kao podsjetnik  i motivacija da i sami potraže više informacija, uključe se u aktivnosti mobilnosti koje provodi škola te naravno i udruge u gradu koje organiziraju slične aktivnosti.