Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Posebno priznanje našem EURODESK Lunaparku!

Svake godine kroz dodjelu Eurodesk nagrade promovira se rad  Eurodeskovih lokalnih multiplikatora, koji pomažu mladim ljudima da otkriju i iskoriste brojne mogućnosti koje Europa nudi.  Ove 2021. godine za ovu nagradu natjecalo se  38 aktivnosti iz 15 zemalja.

 

Među ovogodišnjim dobitnicima našla se i naša aktivnost EURODESK LUNAPARK, dio Time to move kampanje Regionalnog info-centra za mlade Osijek u kojoj svake godine sudjelujemo kao Eurodesk multiplikatori, a koja je nagrađena počasnim priznanjem. Žiri je pažljivo procijenio  svaki prijavljenu aktivnosti, a povratna informaciju za naš Lunapark je sljedeća:

 

Ova aktivnost je dobar primjer kako unaprijediti neformalno obrazovanje aktivnostima koje uključuju igru i zabavu, ali i uključuju volontere u pripremu i provedbu aktivnosti. Ovo je jednostavna ali vrlo lijepa aktivnost, koja je kreativna i prikladna za mlade. Za pohvaliti je što su u organizaciju bile uključene i druge organizacije mladih i za mlade. Vrijednost ove aktivnosti je i što će predstavljanjem u Eurodesk katalogu aktivnosti za 2021. godinu moći nadahnuti i druge multiplikatore.

 

Ovo priznanje dobar je poticaj našoj organizaciji za nove kreativne i zanimljive, informativne i edukativne aktivnosti koje promiču mobilnost mladih kao platformu za učenje i osobni razvoj. Ove i prošle godine ovakve aktivnosti koje vjeruju u sposobnost mladih za rast i napredak bile su potrebnije nego ikad.  Pandemija je promijenila živote svih nas, a na razini Europske unije i europske mreže Eurodesk dogodile su se i značajne promjene. Izlaskom Velika Britanije iz EU, jedan od osnivača  mreže – Eurodesk UK je zatvorio svoja vrata, ali je istodobno dočekana nova članica Gruzija.

 

Svi zajedno nastavljamo dalje, a naša europska  mreža od preko 1600 multiplikatora će i dalje ulagati napore da informira mlade o načinima kako doživjeti svijet i pronaći svoj vlastiti put.

 

I PRONI Centar će također, nadamo se, kao dugogodišnji član nacionalne mreže te time europske mreže EURODESK, kreativnošću, kompetentnosti i predanosti, nadahnjivati mlade naše lokalne zajednice na isto.