Kalendar događanja

Prosinac 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Tražimo volontera za podučavanje hrvatskog jezika!

U potrazi smo za volonterkom / volonterom koja/i bi unarednih 8 mjeseci (od 1.  srpnja 2021. do  28. veljače 2022. godine) dvoje stranih volontera iz Španjolske podučavala/o  hrvatski jezik.

 

Alvaro Criales  Gonzales iz Santo Domingo de La Calzade i Maha Boutiyeb iz Barcelone, dio su projekta Zemlja i mi, sufinanciranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europskeunije, koji je započeo s provedbom u veljači  ikroz godinu dana će mlade i osobe iz obrazovnog sustavna informirati o važnostipromišljanja o konceptu održivog razvojate ih poticati na samoinicijativno djelovanje i male pozitivne promjene.


Njihove svakodnevne aktivnosti su; promocija ciljeva održivog razvoja krozčlanke, video zapise, foto uratke…) na web stranicama  i stranicamadruštvenih mreža; praktične radionice koje mladima približavaju pojedinapodručja održivog razvoja i njihovu povezanost sa svakodnevnim aktivnostima; praktičnirad na zemlji i uzgoj povrća, radionice na otvorenom u vrtu te tečajšpanjolskog jezika za mlade iz Osijeka i okolice.

 

Kako im je hrvatski potpuno strani jezik, voljeli bismo zanjih osigurati neformalno i zanimljivoučenje i uporabu hrvatskog jezika. Poduku mogu vršiti  studentihrvatskog jezika ili neke srodne struke, važna je dobra volja i motivacijaza predani rad.
Učenje jezika  može se organizirati i kaotandem - učenje jezika na način da volonter/ka kojeg tražimo uči stranogvolontera hrvatskom jeziku, dok istovremeno strani volonter uči volontera/kušpanjolskom. Ovakav način učenja bi mogao biti zanimljiv onima koji suzainteresirani naučiti još jedan strani jezik.

 

Volnterski angažman bi iznosio minimalno 1 sat tjedno (prema  potrebi i u dogovoru sa stranim volonterima). Poželjne vještine osobe koja bibila naš volonter na ovoj poziciji su znanje hrvatskog jezika i motivacija za prenošenjem znanja,  a potrebno je i znanje engleskog jezika,minimalno B1 razina (za sporazumijevanje sa volonterima).

A pored toga važno je i da su odgovorni i voljni poštivati  dogovore.

 

Rok za prijavu je 20.lipnja 2021. a zainteresirane osobe se mogu prijaviti putem prijavnice; https://bit.ly/3pD6lTm .