Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Učenici i donositelji odluka susreli se na 7. satu!

Provedbom rasprava između učenika i donositelja odluka uz suradnju sa predstavnicima organizacija civilnog društva, prelazimo u drugu fazu provedbe projekta  7. sat.

 

Nakon što je tijekom jeseni provedeno istraživanje na temu informiranosti mladih i njihove uključenosti u izvannastavne sadržaje u školi (440 ispitanika), a nakon pauze zbog ograničenja sudjelovanje učenika srednjih škola na izvannastavnim aktivnostima uživo, sretni smo što smo krenuli s provedbama rasprava između mladih i donositelja odluka.

 

Prva na redu bila je rasprava sa učenicima i nastavnicima (voditeljicom građanskog odgoja, pedagoginjom i psihologinjom škole) Graditeljsko-geodetske škole Osijek, pod nazivom MLADI I ERU, a na njoj su nam s pridružili i naši dugogodišnji suradnici iz EUROPE Directa Osijek (Brigita Ivoševac), ESN-a Osijek (Mihaela Kolić) te Saša Milaković iz Kreaktive.

 

U lijepom prostoru Stare pekare u Tvrđi napokon smo u ugodnoj i neformalnoj atmosferi mogli razgovarati, razmjenjivati stavove i iskustva te donijeti preporuke i zaključke koji će nam pomoći da unaprijedimo mogućnost utjecaja učenika na izbor izvannastavnih sadržaja u njihovoj školi, kako bi oni što više doprinosili procesu učenja i odgoja ali odgovarajući na interese i potrebe mladih. Također, sudionici su se upoznali sa aktivnostima koje u našem gradu provode organizacije civilnog društva, a sadržajno se mogu uklopiti u provedbu izvannastavnih aktivnosti, projekte aktivnosti škole te sat razrednog odjela ove škole.
Projekt financira Europska unija kroz program ERASMUS+.logosbeneficaireserasmusleft_hr

P