Za 1. prosinca Google najavio brisanje neaktivnih računa

U  svibnju je  Google najavio da će do kraja godine započeti s “velikom čistkom” neaktivnih korisničkih računa, odavno zaboravljenih ili korištenih u jednokratne svrhe. Brisanju će biti podvrgnuti svi korisnički računi kojima se nitko nije služio, ili se na njih nije prijavio tijekom najmanje protekle dvije godine.

 

U  Googleu će  takav račun, vrlo vjerojatno će ga izbrisati, zajedno sa svim sadržajem unutar Gmaila i s njime povezanih servisa: Docs, Drive, Meet, Calendar, YouTube i Photos. Prije brisanja računa, na njegovu  e-mail adresu i na adresu za oporavak stići će i finalno upozorenje. Prvi datum kada bi neki računi mogli biti trajno uklonjeni je 1. prosinca, dakle za nešto više od dva tjedna, piše Bug.

 

 

Najjednostavniji način za održavanje računa aktivnim je prijaviti se na njega najmanje jednom u dvije godine. Aktivnošću se smatra bilo što od sljedećih radnji: čitanje ili slanje e-maila, korištenje servisa za pohranu Google Drive, gledanje YouTube videa, preuzimanje aplikacija s Play Storea, pretraživanje weba putem tražilice ili pak korištenje računa za prijavu na neku vanjsku aplikaciju ili servis.

 

Izvor: Bug.hr