Radionica "Govor Nenasilja za Mlade"

U vrijeme trajanja izložbe “Je li moja demokracija tvoja demokracija?” Muze Slavonije Osijek organizira  radionicu o nenasilnoj komunikaciji za mlade “Govor Nenasilja za Mlade” u dva termina, 8. i 9. srpnja.


Na ovoj će radionici mladi moći naučiti:

 

- Što je govor nenasilja i kako ga primijeniti u svakodnevnom životu

- Kako razlikovati zmijski i žirafski govor kroz interaktivne vježbe

- Vještine izražavanja zapažanja, osjećaja, potreba i želja bez osude i optuživanja

- Tehnike aktivnog slušanja koje pomažu u boljem razumijevanju drugih

Radionica je osmišljena kako bi mladima pomogla poboljšati komunikaciju s prijateljima i obitelji, smanjiti sukobe i nesporazume, te stvoriti dublje i smislenije odnose. Radionica je namijenjena za mlade od 12 do 16 godina.


Radionica će se održavati u Muzeju Slavonije u dva termina (9. ili 10. srpnja) od 10 do 12 sati. Cijena radionice je 3 eura. Prijave su obavezne. Prijave na radionicu će biti moguće putem  linka

 

Radionicu će voditi  Mira Pašalić, prof. hrvatskog jezika i pedagogije.


Mira Pašalić, je umirovljena pedagoginja lll. gimnazije Osijek. Suautorica je i realizatorica više projekata za djecu i mlade, s temama komunikacije, suradnje, tolerancije, prevladavanja predrasuda …i s ciljem izgradnje boljih odnosa s obitelji, prijateljima, ljudima koji nas okružuju. Surađivala je na projektima Centra za mir i nenasilje Osijek, UNICEF-a, Pronija, JEN- kluba za djecu i mlade.


Izvor: Muzej Slavonije Osijek