U osječkoj poslovnici Fine besplatno savjetovanje građana o izlasku iz duga

Na adresi Fine u Osijeku, L. Jägera 1-3, građani mogu od 17. siječnja do 07. veljače 2023. godine dobiti besplatne individualne savjete o izlasku iz duga svaki utorak od 10-16 sati.Savjetovanje o izlasku iz duga za građane provodi se u sklopu EU projekta "Skok iz duga", u organizaciji nositelja projekta - Unije potrošača Hrvatske, udruge za financijsku inkluziju Padobran i BE-ON savjetovanje kao partnera, te u suradnji s Finom. 

 

Uz stalno savjetovalište u Zagrebu, u studenom i prosincu savjetovališta su bila otvorena i u Splitu i Rijeci, a sada uslugu besplatnog savjetovanja mogu dobiti i građani u Osijeku. Nakon Osijeka, savjetovališta će se otvoriti još i u Puli i Čakovcu. U Zagrebu savjetovalište radi svaki utorak i četvrtak, u poslovnici Fine u Ulici grada Vukovara 70 od 10-14 sati.Individualno financijsko savjetovanje o izlasku iz duga iskustveno je potvrđeno kao jedan od najučinkovitijih načina rješavanja problema prezaduženosti. Savjetovanje će pružati neovisni stručnjaci prezaduženim ili potencijalno prezaduženim građanima s ciljem pronalaska najboljeg mogućeg načina za izlaz iz prezaduženosti. Ono može uključivati pružanje informacija o financijskim proizvodima i uslugama, planiranje i uravnoteženje budžeta, pomoć u postupku sklapanja nagodbi s vjerovnicima, pregovore s kreditorima i savjete u upravljanju računima.

 

Cilj savjetovanja je analiza financijskog stanja koja uključuje obradu svih potrebnih podataka i dokumentacije o prihodima, obvezama, vjerovnicima, ovršnim ispravama i slično. Ovisno o rezultatima analize, građani dobivaju konkretan savjet za pokretanje rješenja. Najava dolaska nije potrebna, a ukoliko građani nisu u mogućnosti doći u radnom vremenu savjetovališta, za dogovor o terminu osobnog savjetovanja, te ostale informacije, mogu se javiti na broj 01 4844 877 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Izvor: FINA