Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Zajedno do doma - Poziv na teambuilding, šestodnevni izlet i edukaciju za mlade

 

Svjetski savez mladih Hrvatska u sklopu projekta Zajedno do doma, financiranog sredstvima Europske unije u iznosu 450.725 kn, poziva udomljene mlade i mlade u sustavu udomiteljstva Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske županije i grada Zagrebe na sudjelovanje u projektu.Projekt je započeo u srpnju 2020. godine i traje do prosinca 2021. godine, a ideja i osnovni cilj jest jačanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, udomitelja i stručnjaka u čijem su profesionalnom interesu ranije spomenute skupine.


Sudionike očekuju tri termina dvosatnih online radionica koje su za njih pripremile Udruga Igra i Pragma koje će se održati u travnju, svibanjski teambuilding na obroncima Papuka te šestodnevni izlet u Vukovaru. Sudjelovanje mladih u potpunosti je besplatno – Svjetski savez mladih Hrvatska kao organizator snosi troškove prijevoza, smještaja i prehrane, a na mladima je samo da se odvaže i uživaju s nama!

Želimo pružiti mladima mogućnost učenja o sebi i drugima, povezivanja, razmjenu iskustva i naravno dobru zabavu koja će nadamo se uroditi brojnim prijateljstvima.Ovom prilikom predstavljamo kako je Udruga Pragma zamislila interaktivne online radionice.

Ciklus “U potrazi za osobom” čini 6 radionica – dvije radionice usmjerene jačanju komunikacijskih vještina mladih i četiri video – radionice (uz vođenje – raspravu) usmjerene osobnom rastu i razvoju. Ciklus je namijenjen učenicima/studentima srednjih škola/fakulteta koje obrađuju teme iz područja komunikacija i osobnog rasta i razvoja, s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja te jačanja čimbenika otpornosti (samouvida, kvalitetnih odnosa s drugima, emocionalne samostalnosti i osjećaja kontrole nad vlastitim životom, inicijativnosti, kreativnosti, moralnosti) u odolijevanju rizičnim ponašanjima.

Radionice se usmjeravaju na istraživanje osobne povijesti, potragu za temeljima identiteta i jačanje ego-integriteta. U kriznim situacijama postoji određeni rizik od toga da djeca preuzmu na sebe ulogu odraslih (skrbnika u obitelji, zaštitnika ili žrtvenog janjeta), da potiskuju osjećaje ili da ih krizna situacija preplavi na način da razviju blaže ili teže psihičke poremećaje. Umjesto toga, potrebno im je pružiti odgovarajuću okolinu u kojoj mogu nesputano izraziti svoje emocije, dati im priliku da tuguju zbog realnih ili percipiranih gubitaka, da se nauče nositi sa stresom, da prepoznaju vlastite kapacitete i resurse kako bi se prevenirali problemi u ponašanju, ovisnička ponašanja i druga patologija. 


Pozivaju se mladi u dobi od 15 do 18 godina, željni znanja, novih iskustava, upoznavanja i druženja s drugim mladima da se do 5. travnja 2021. godine prijave na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/ZuHVcRBRy93gKQus5.


Za više informacija o samom projektu  posjetite  Facebook i Instagram stranicu.